Spesifikasjoner

Merkenavn
Sedum i kassett
Materiale
Sedum dyrket i kassett
Salgsenhet
1m²
Størrelse / kassett
0,24 m²
Dimensjoner / kassett
40 x 60 cm
Tykkelse
60 mm
Plantestørrelse
25 mm
Normalvekt / kassett
Ca. 10 kg
Antall m² / pall
25 m²
Pallestørrelse
120 x 120 cm
Brannklasse
BROOF (t2)
Opphav
Norge

Sedum i kassett

I sesong april til oktober

Sedum, også kjent som bergknapp, er en solid og motstandsdyktig sukkulent som ideelt brukes for å skape naturlige, grønne tak. Vår norskeproduserte Sedum i Kassett er ikke bare robust, men også utrolig brukervennlig, noe som gjør prosessen med å legge sedum på taket både enkel og effektiv.

 • Enkel å installere
  • Tett sedumbeplatning
   • Trenger lite vedlikehold
    • Norskprodusert
     • Bidrar til biologisk mangfold

      Denne letthåndterlige løsningen, bestående av kassetter på 40 x 60 cm og med en vekt på bare 10 kg, er enkel å installere. Fylt med en tett sedumbeplantning, kreverden lite vedlikehold, og bidrar samtidig til biologisk mangfold.

      Hver kassett er produsert av 100% resirkulert polyetylen, noe som gjør produktet slitesterkt og miljøvennlig. Ved å bruke sedum i kassettene, kan du enkelt transformere ditt tak til en grønn oase, skape et vakkert uterom og bidra til et mer bærekraftig miljø.

      Oppdag enkelheten og skjønnheten ved å ha et grønt tak med vår Sedum i Kassett løsning.

      Les mer
      650 kr / m²
      Inkl. 25% MVA
      Hent i butikk
      Kan leveres
      Betal ved henting

      Priskalkulator

      650 kr
      Inkl. 25% MVA

      Nettbutikken vår er under utvikling. Det er ikke mulig å bestille online akkurat nå, men ikke nøl med å ta kontakt med oss for bestilling gjennom kontaktskjema, e-post eller telefon.

      Relevante produkter


      Ofte stilte spørsmål

      Hvordan legge sedum i kassett?

      Steg 1: Begynn med å evaluere hvor skrått taket ditt er. Dette vil hjelpe deg å bestemme om du trenger ekstra støtteelementer som lister eller lekter for å sikre at sedum-kassettene holder seg på plass.

      Steg 2: Plasser deretter sedum-kassettene forsiktig ut over takflaten. Pass på at de sitter tett inntil hverandre for optimal vekst og dekning.

      Steg 3: Avslutt med å gjødsle sedumen for å fremme sunn og rask vekst. Dette vil gi plantene de næringsstoffene de trenger for å trives.

      Å installere sedum i kassett er ganske rett frem, men for mer detaljert informasjon om legging og vedlikehold, anbefaler vi at du leser vår komplette guide her.

      Hvordan vedlikeholder jeg sedum i kassett?

      Sedum i kassett krever lite vedlikehold, men ikke ingenting. Vi anbefaler å gjødsle to ganger i året, en gang på våren og en gang på høsten. Vår anbefaling er Gro Power 5-1-1 til sedum. 

      Ellers trenger man kun vanne ved varme og tørre perioder med lite nedbør. 

      På høsten er det lurt å luke vedd blader og evt. ugress. Både av estetiske årsaker, men også for å sørge for at plantene har tilgang til sollys.

      Bør jeg vanne sedum i kassett?

      Nei, normalt skal man ikke måtte trenge å gjøre dette etter anleggelse. Men ved varme perioder i f.eks fellesferien hvor det kan gå en uke eller to uten nedbør bør man vanne sedumen for å være på den sikre siden. 

      Hvordan legge sedum i kassett på et skrått tak?

      Opptil 6 grader helling trenger du normalt bare å legge kassettene rett på en beskyttelsematte. Ved høyere helling enn dette anbefaler vi bruk av kantlist. Ved over 15 grader helling bør man vurdere sterkere tiltak som kroker, lim og evt. flere rekker med sterkere kantlister, avhengig av klima og helling. 

      Ved anleggelse på hus og hytter i områder hvor det kan være mye snø er det ekstra viktig og planlegge ankring av sedum i kassett. Ta kontakt med oss for mer hjelp.

      Hvordan legger jeg sedum i kassett på tak med skråning?

      På skrå tak, plasser kassettene i bunnen av skråningen og arbeid deg oppover. For ekstra støtte, vurdere å bruke kantlister eller nett for å sikre kassettene, spesielt ved brattere tak enn 15 grader.

      Hvordan kan jeg legge sedum i kassett på bakken?

      På bakken, grav ned 6 cm der du ønsker at kassettene skal bli lagt, og legg en rotsikker duk, gjerne med noen cm. overlapp dersom det er jord/gress i området. Så legger du kassettene ned. Vi anbefaler å ikke tilskjære kassettene i kantene for å hindre tørre kanter.

      Hagetips: For å oppnå en tiltalende estetikk, dekk den overlappede rotsikre duken med elvestein.