Spesifikasjoner

Merkenavn
Sedumjord
Materiale
Resirkulert teglstein
Ekspandert leire
Torv
Salgsenhet
Storsekk (1m³)
Vekt, tørr
Ca. 800 kg / m³
Vekt vannmettet
Ca. 1360 kg / m³
Anbefalt tykkelse
5 cm
Vannlagringsevne
18,5 liter / m²
Testmetode
FLL
Opphav
Norge

Sedumjord i storsekk

På lager

Oppdag vår spesialtilpassede Sedumjord, ideell for vekst av sedumplanter.

Dette nøye sammensatte vekstmediet inneholder resirkulert teglstein, ekspandert leire og en nøye blandet torv, skapt med sedumplanters spesifikke behov i tankene. Denne unike blandingen har et høyt porevolum, noe som gjør jorden lett, men robust. Det gir overlegen drenering og vannbevaring, kritiske egenskaper for å støtte sedumplanters vekst og overlevelse.

Vår Sedumjord gir en optimal balanse mellom lett vekt og vannstyring, noe som gir overlegen ytelse sammenlignet med konvensjonelle vekstmedier. Denne spesialiserte jorden er nøkkelen til å oppnå frodige, sunne sedum på taket ditt.

Les mer
1 700 kr / stk
Inkl. 25% MVA
Hent i butikk
Kan leveres
Betal ved henting

Priskalkulator

stk
1 700 kr
Inkl. 25% MVA

Nettbutikken vår er under utvikling. Det er ikke mulig å bestille online akkurat nå, men ikke nøl med å ta kontakt med oss for bestilling gjennom kontaktskjema, e-post eller telefon.


Ofte stilte spørsmål

Hva er sedumjord?

Sedumjord er en spesialtilpasset jord for sedummatter. Det er en blanding av resirkulert teglstein, ekspandert leire og torv. Denne kombinasjonen er ideell for å gi de riktige forholdene for sedumvekster.

Hvordan skal jeg bruke Sedumjord?

Til taket: Vi anbefaler en oppbygning hvor du legger beskyttelsesmatte nederst, etterfulgt av en type drenering som et drenselement eller teglstein, etterfulgt av en filtduk og et lag med ca. 5-10 cm teglstein, for så å legge sedummatten direkte på denne jorden.

Til skråninger: Fyll først med drenering (teglstein, ekspandert leire eller en type dreneringssystem), så legg en filtduk, og så legg ca. 10 cm sedumjord. Ved anleggelse i nærheten av annen beplantning eller matjord kan det være lurt å først legge en rotsikker duk for å bidra til å unngå forekomst av ugress.

Kan Sedumjord brukes med andre planter?

 Selv om Sedumjord er spesialdesignet for sedumplanter, kan den også brukes med andre sukkulenter og planter som foretrekker godt drenert jord. For en mer universal jord til takhager, ta en titt på vår takhagejord.  

Hvorfor er resirkulert teglstein brukt i Sedumjord?

Resirkulert teglstein blir brukt som en del av Sedumjord-blandingen på grunn av flere grunner. For det første bidrar det til å redusere avfall og gir teglsteinen en nyttig formål. For det andre gir teglsteinen strukturell stabilitet og luftgjennomtrengelighet til jorden.

Hva er ekspandert leire og hvorfor er det inkludert i Sedumjord?

Ekspandert leire er små, lette kuler som er brent ved høye temperaturer. Disse kulene har gode dreneringsegenskaper og bidrar til å forbedre jordstrukturen. De hjelper til med å forhindre jordpakking og forbedrer luftstrømmen til røttene.

Kan jeg kjøpe sedumjord i mindre forpakning hos dere?

Dessverre er 1m³ vår minste forpakning pr. dags dato. Dette kan endre seg i fremtiden.