Spesifikasjoner

Merkenavn
Sport Mix 1
Salgsenhet
Bøtte
Vekt
1 kg
Anbefalt dose
15-30g / m²
Produsent
Floratine Norge AS
Gressarter
Ca. 70% engrapp
30% rødsvingel

Sport Mix 1, gressfrø

Lagervare

Vår Sport Mix 1 er en frøblanding av høy kvalitet, designet spesielt for norske forhold. Blandingen består av 30% rødsvingel og 70% engrapp, noe som gir en slitesterk og sykdomsresistent plen med utmerket vinteroverlevelse. Sport Mix 1 er basert på anbefalinger fra NIBIO og andre ledende europeiske forskningsmiljøer.

Denne blandingen gir en skuddtetthet og slitestyrke som er perfekt for din hage. For best resultat, sørg for et godt grunnarbeid, tilstrekkelig utlegging av vekstjord og grunngjødsling. Anbefalt mengde for utlegging er 1,5 til 3 kg pr. 100 m2.

Les mer
290 kr / stk
Inkl. 25% MVA
Hent i butikk
Kan leveres
Betal ved henting

Priskalkulator

stk
290 kr
Inkl. 25% MVA

Nettbutikken vår er under utvikling. Det er ikke mulig å bestille online akkurat nå, men ikke nøl med å ta kontakt med oss for bestilling gjennom kontaktskjema, e-post eller telefon.


Ofte stilte spørsmål

Hvilke gressarter finnes i Plenfrø - Sport Mix 1

 1. Rødsvingel (Festuca rubra): Dette er en flerårig gressart som er kjent for sin fine tekstur og toleranse for dårlige vekstforhold. Rødsvingel er en ganske hardfør art som kan overleve i både skyggefulle områder og i jord med lav fruktbarhet. Det har en tendens til å vokse i tette matter, noe som gjør det til en utmerket art for erosjonskontroll. Det er også motstandsdyktig mot tørke og kulde.
  1. Engrapp (Poa pratensis): Også kjent som engkvein, er dette en flerårig gressart som er svært populær i plenblandinger på grunn av sin fine tekstur, tetthet og dype grønne farge. Engrapp har en utmerket tørketoleranse og er også motstandsdyktig mot kulde. Det er en utmerket art for sportsbaner, golfbaner og høykvalitetsplener.

   Hva er fordelen med kominasjonen av engrapp og rødsvinel i forholdet 7:3?

   1. Variert motstandsdyktighet: Både rødsvingel og engrapp er motstandsdyktige mot forskjellige utfordringer. Rødsvingel kan håndtere dårlige vekstforhold og skygge, mens engrapp har utmerket tørketoleranse. Ved å blande disse to artene, kan du oppnå en plen som er robust og hardfør mot et bredt spekter av miljøforhold.
    1. Estetisk appell: Begge disse gressartene har en fin tekstur og dype grønne farger, noe som kan bidra til en attraktiv og frodig plen.
     1. Erosjonskontroll: Rødsvingel vokser i tette matter, noe som kan bidra til å kontrollere jorderosjon, spesielt på skråninger eller i områder med tung nedbør.
      1. Vedlikeholdsvennlighet: Begge disse gressartene er relativt enkle å vedlikeholde og kan håndtere bruk, noe som gjør dem egnet for bruk i hjemmehager og fotballbaner.
       1. Plenens kvalitet: Ved å kombinere forskjellige gressarter, kan du dra nytte av de unike egenskapene til hver art, noe som kan forbedre den generelle kvaliteten på plenen din.

        Hvor mye Sport Mix 1 gressfrø skal jeg bruke?

        Vi anbefaler en utleggingsmengde på 1,5 til 3 kg pr. 100 m2. (15 til 30 gram / m²)

        Hva trenger jeg å gjøre før jeg sår Sport Mix 1 gressfrø?

        Før såing, sørg for godt grunnarbeid, tilstrekkelig utlegging av vekstjord, grunngjødsling, samt finplanering og lett komprimering av det utlagte massene.

        Kan jeg bruke Sport Mix 1 for ettersåing av deres ferdigplen?

        Ja, Sport Mix 1 er ideell for ettersåing av vår ferdigplen, og kan benyttes for reparasjoner etter vinter eller lav vedlikeholdssesonger. Det er den samme blandingen vi bruker i produksjon av ferdigplen, så gresset vil inneholde den samme gresstypen ved ettersåing. 

        Hvordan kan jeg hindre fugler og dyr i å spise sådde gressfrø?

        I de aller fleste tilfeller vil ikke det at fugler spiser av frøene påvirke sluttresultatet, da det er så mye frø som skal til. Men i et tilfelle hvor du har større flokker med fugler som lager flekker og ødelegger for deg kan du prøve følgende: 

        1. Dekke frøene: Bruk en lett mulch, halm eller en annen type dekke for å skjule frøene fra fugler.
         1. Om dette ikke går, bruk netting: En fuglenetting kan plasseres over området hvor du har sådd for å beskytte frøene.
          1. Skremme fugler: Prøv å bruke fugleskremsler, blinkende objekter, eller lydskremsler for å holde fuglene borte.

           Når bør jeg gjødsle ved såing av gressfrø?

           Gjødsle jorden med en Gro Power 5-1-1 rett før du sår gressfrøene. Dette vil hjelpe frøene med å etablere sterke røtter og fremme sunn vekst.