Spesifikasjoner

Merkenavn
Takhagejord
Materiale
Resirkulert teglstein
Ekspandert leire
Torv
Salgsenhet
Løsvekt (m³)
Vekt, tørr
Ca. 930 kg / m³
Vekt, vannmettet
Ca. 1400 kg / m³
Anbefalt tykkelse
5-15 cm
Vannlagringsevne
18,5 liter / m²
Testmetode
FLL
pH verdi
7,8
Totalt porevolum
64%
Opphav
Norge

Nedlastninger

Takhagejord løsvekt

På lager

Takhagejord består av resirkulert teglstein, ekspandert leire og en torvblanding. Dette gjør at massen har et høyt porevolum, er lettere av vekt og kan drenere og holde på vann bedre enn konvensjonell vekstmasse uten å gå på bekostningen av veksten til planter på taket.

Les mer
1 700 kr / m³
Inkl. 25% MVA
Hent i butikk
Kan leveres
Betal ved henting

Priskalkulator

1 700 kr
Inkl. 25% MVA

Nettbutikken vår er under utvikling. Det er ikke mulig å bestille online akkurat nå, men ikke nøl med å ta kontakt med oss for bestilling gjennom kontaktskjema, e-post eller telefon.


Ofte stilte spørsmål

Hva er takhagejord?

Vår takhagejord er en spesialtilpasset jordblanding som er formulert ved å blande resirkulert teglstein, ekspandert leire og torv. Den er designet for å gi optimal vekst og trivsel for planter i takhager.

Hvorfor brukes resirkulert teglstein i vår takhagejord?

Resirkulert teglstein brukes i vår takhagejord av flere grunner. For det første bidrar det til å redusere avfall og gir teglsteinen en nyttig formål. For det andre gir teglsteinen strukturell stabilitet og bidrar til å forbedre dreneringsegenskapene til jorden.

Hva er ekspandert leire, og hvorfor er det inkludert i vår takhagejord?

Ekspandert leire er små, lette kuler som er brent ved høye temperaturer. Disse kulene har gode dreneringsegenskaper og bidrar til å forbedre jordstrukturen. Ved å inkludere ekspandert leire i vår takhagejord, hjelper det til med å forhindre jordpakking og forbedrer luftstrømmen til røttene.

Kan vår takhagejord brukes til ulike typer planter?

Ja, vår takhagejord basert på resirkulert teglstein, ekspandert leire og torv kan brukes til et bredt spekter av planter i takhager. Det passer godt for blomster, urter, grønnsaker og til og med trær eller busker som er egnet for takhageforholdene. Du kan tilpasse plantevalget etter dine preferanser og klimatiske forhold i området ditt.

Er vår takhagejord miljøvennlig?

Ja, vår takhagejord basert på resirkulert teglstein, og en stor grad gjenvunnet ekspandert leire og torv har miljøvennlige egenskaper. Ved å bruke resirkulerte materialer bidrar du til å redusere avfallsmengden. Torv brukes også som et bærekraftig organisk materiale. Ved å velge denne jordblandingen, kan du være mer miljøbevisst i din takhagepraksis.