Spesifikasjoner

Merkenavn
Vekstjord
Salgsenhet
Storsekk à 1 m³
Materiale
Sand
Silt
Leire
Vekt, tørr
Ca. 1000 kg / m³
Vekt, vannmettet
Ca. 1500 kg / m³
Anbefalt tykkelse
15-20 cm
Opphav
Norge

Vekstjord i storsekk

På lager

Oppdag vår premium matjord, optimalt balansert med sand, silt og leire for å styrke dine planter. Perfekt for ferdigplen, blomsterbed og grønnsakshager. Skap et sterkt fundament for din hage i dag

Les mer
1 100 kr / stk
Inkl. 25% MVA
Hent i butikk
Kan leveres
Betal ved henting

Priskalkulator

stk
1 100 kr
Inkl. 25% MVA

Nettbutikken vår er under utvikling. Det er ikke mulig å bestille online akkurat nå, men ikke nøl med å ta kontakt med oss for bestilling gjennom kontaktskjema, e-post eller telefon.


Ofte stilte spørsmål

Hva er vekstjord?

Vekstjord er en spesialtilpasset matjord som er formulert ved å blande sand, silt og leire i riktig forhold. Den er utviklet for å gi optimale vekstforhold for planter, spesielt ferdigplen, men den er også egnet for andre typer planter.

Hvilke fordeler har Vekstjord?

Vekstjord har flere fordeler. Den gir god struktur og dreneringsevne, som bidrar til å unngå overvanning og rotproblemer. Samtidig beholder den tilstrekkelig fuktighet for å støtte sunn plantevekst. Vekstjord er også rik på næringsstoffer, som er viktig for å fremme sunn og frodig vekst.

Vår vekstjord er i tillegg en mineralistisk jord, som vil si at den holder formen betydelig lenger enn tradisjonell matjord.

Hvorfor er sand, silt og leire inkludert i Vekstjord?

Sand, silt og leire er inkludert i Vekstjord for å oppnå en optimal jordblanding. Sand bidrar til god drenering og luftgjennomstrømning i jorden. Silt gir jorden en fin tekstur og evne til å beholde fuktighet. Leire hjelper til med å binde næringsstoffer og forbedrer jordens fruktbarhet.

Hvordan skal jeg bruke Vekstjord?

Du kan bruke Vekstjord ved å fylle opp plantegraver eller blomsterbed med jorden. Fjern eventuell ugress eller rusk før du tilfører Vekstjord. Grav deretter ut tilstrekkelig dybde for plantene dine, og fyll plantegraven med Vekstjord. Plasser deretter plantene i jorden, og press forsiktig jorden rundt røttene. Vann grundig etter planting.

Kan Vekstjord brukes i potter og beholdere?

Ja, Vekstjord kan brukes i potter og beholdere. Det anbefales å velge potter med god drenering for å sikre at overskytende vann kan renne ut. Fyll potten eller beholderen med Vekstjord, og plant deretter plantene som ønsket. Sørg for å vanne regelmessig, da potter og beholdere har en tendens til å tørke ut raskere enn hagebed.

Kan jeg kjøpe vekstjord i mindre forpakning fra dere?

Nei dessverre er 1m³ vår minste forpakning. Dette kan endre seg i fremtiden. Om du ønsker en mineralistisk jord i mindre forpakning er vår anbefaling at du kjøper inn vanlig matjord og sand, og blander dette 50/50 før du sprer det utover.