Spesifikasjoner

Materiale
Gress
Tykkelse
15 mm
Klipphøyde
20 mm
Størrelse / rull
1 m²
Dimensjoner / rull
60 x 167 cm
Vekt
15 til 25 kg
Maks m² / pall
80
Pallestørrelse
120 x 120 cm
Frøleverandør
Floratine Norge
Frøblanding
Sport Mix 1
Gressarter
Ca. 70% engrapp
30% rødsvingel

Ferdigplen

I sesong nå - Bestillingstid: 1-3 virkedager

Ferdigplen gir en umiddelbar forvandling. Vi vedlikeholder og tar vare på gresset i 1-2 år før det er salgsklart. Vi skjærer kun på bestilling så du kan være sikker på ferskt og friskt ferdiggress av høy kvalitet.

 • Tett beplantning
  • Lett vedlikehold
   • Raskt etablerende
    • Klar til bruk på to uker

     Gjør uterommet ditt levende med en flott gress fra Østfold Gress. Vårt gress på rull gir hagen din en attraktiv og velstelt utseende på kort tid.

     Ønsker du en rask og enkel måte å forbedre hagen din på? Vårt tilbud av gress på rull er løsningen. På bare to uker kan du gå fra bar jord til en flott og innbydende plen.

     Vi har over 30 år erfaring og kompetanse innen ferdigplenproduksjon. Vår gressblanding består av ca. 70% engrapp og 30% rødsvingel. Dette gir en durabel plen som tåler alt fra hagefester til fotballkamper. 

     Med vår priskalkulator kan du enkelt beregne din ferdigplen pris. Start planleggingen og gjør hagen din vakker med Utomhus.no i dag.

     Klar, ferdig, plen!

     Les mer
     90 kr / m²
     ord. 115 kr
     - 25 kr / m²
     Inkl. 25% MVA
     Hent i butikk
     Kan leveres
     Betal ved henting

     Priskalkulator

     4 500 kr
     Inkl. 25% MVA

     Nettbutikken vår er under utvikling. Det er ikke mulig å bestille online akkurat nå, men ikke nøl med å ta kontakt med oss for bestilling gjennom kontaktskjema, e-post eller telefon.


     Ofte stilte spørsmål

     Hvordan legge ferdigplen?

     Forbered jorden slik at det er minimum med ugress og steiner.

     Rull ut gressrullene en rad av gangen i et murstein mønster. Sørg for at skjøtene ligger tett inntil hverandre uten overlapp. Gjødsle og vann godt etter gresset er lagt. Etter en uke kan du klippe gresset. Hold plenen fuktig i to uker med vanning morgen eller kveld. 

     Les mer: Hvordan legge ferdigplen (Artikkel)

     Hvordan vedlikeholde ferdigplen?

     Gjødsle to ganger i året. En gang på våren og en gang om høsten. Bruk en langtidsvirkende gjødsel med ca. 2-4 kg pr. 100 m² gress.

     Vann ved behov i varme perioder, luk ugress fortløpende og klipp en gang i uken mellom april til september til ca. 4-6 cm høyde. 

     Les mer: Hvordan vedlikeholde ferdigplen (Artikkel)

     Må jeg gjødsle ferdigplen?

     Ja, ferdigplen er avhengig av gjødsel for å bli så grønn og sterk som mulig. Vi anbefaler å gjødsle på høsten og våren med ca. 2-4 kg / 100m², med langtidsvirkende gjødsel

     Hvilken jord bør jeg bruke til ferdigplen?

     Du bør bruke en rik, veldrenert jord, som vår vekstjord, for å legge ferdigplen. Jordstrukturen skal være løs nok til å tillate røttene å etablere seg, men også fast nok til å gi støtte.

     Vår anbefaling er en mineralsk jord basert på sand, silt og leire. 

     Kan jeg legge ferdigplen på gammel plen?

     Det anbefales generelt ikke å legge ferdigplen direkte på gammel plen. Den gamle plenen og røttene kan forhindre den nye ferdigplenen fra å etablere seg ordentlig. Det er et par alternativer du kan vurdere:

     1: Fjern den gamle plenen. Fjern den gamle plenen med en gravemaskin eller manuelt. Tilfør ca. 5 cm med ny vekstjord og legg den nye ferdigplenen.  

     2: Fjern alt av ugress, og tilfør ekstra mye jord. Hvis fjerning av den eksisterende plenen ikke er et praktisk alternativ, kan du vurdere å legge til et betydelig lag med jord over plenen. Før du gjør dette, anbefaler vi at du gjør en grundig jobb med å luke ut så mye ugress som mulig. Alternativt kan du benytte et plenrensemiddel for å fjerne uønskede planter. Etter denne prosessen bør du tilføre et tykt lag jord, om lag 15-20 cm, over den eksisterende plenen. Denne metoden kan bidra til å undertrykke veksten av den gamle plenen og skape et gunstig miljø for etablering av ferdigplen.

     Hvordan holder jeg ugress unna ferdigplen?

     Det er mange typer ugress det er vanskelig og kjempe imot. Det viktigste du kan gjøre er å gjødsle minimum to ganger i året med riktig gjødsel. Så er det viktig at du ikke lar gresset tørke ut i varme og tørre perioder. Så følg nøye med. Hold klippehøyden mellom 3-6 cm. 

     Følger du disse tipsene hele sesongen, vil sjansen for å få problemer med ugress minske betydelig. 

     Kan ferdigplen legges i en plass med mye skygge?

     Selv om ferdigplen kan etableres og vokse i områder med mye skygge, kan det være behov for ekstra vedlikehold sammenlignet med områder som får mer sollys, gitt at gress generelt trives best under solrike forhold.

     Hvis hagen din er preget av skyggefulle forhold, kan det være verdt å vurdere å så gress som er mer skyggetolerant. Det finnes gressarter som er bedre tilpasset til å trives under slike forhold sammenlignet med rødsvingel og engrapp. Slike gressarter kan være et mer egnet alternativ for hager med lite sollys.